FAQ

Hur tar jag mig till vigseln?

Vigseln äger rum kl 15.00 i Marstrands Kyrka. För att ta er till kyrkan behöver ni åka en kort båttur om ca 2 minuter med färja från Marstrands Färjeläge till Marstrandsön.

För er som kommer med buss:

Marstrand Express går från Göteborgs Central (Nils Ericsson Terminalen) till Marstrands Färjeläge och tar ca 55 minuter, bussen stannar precis vid färjeterminalen. För information om bussens tidtabell, se https://www.vasttrafik.se/

För er som kommer med bil:

Marstrandsön är bilfri varpå ni får lämna bilen på fastlandet. När ni åker på väg 168 mot Marstrands Färjeläge finns flera parkeringsplatser längst med vägen. Det kan vara svårt att hitta plats direkt men det brukar lösa sig om man tar ett extra varv.    

Var är festen?

Bröllopsfesten äger rum på Sillsalteriet vilket ligger på en egen halvö mitt emot Marstransön, se karta ovan. Gemensam transport sker från Kyrkan till Lokalen, så har ni väl hittat till kyrkan är ni i goda händer och ni behöver inte fundera på logistiken förens in på småtimmarna när det är dags att börja tänka på refrängen. 

När det väl är dags för hemgång är det en promenad på ca 15 min från lokalen tillbaka till färjeläget. För er som bor över på Marstrandsön, tänk på att meddela i färjeläget vilken tid ni vill bli hämtade för nattfärja till ön, för mer info se https://www.marstrand.se/sv/114335/Marstrandsfarjan-gar-hela-dygnet/.

Vart kan man sova över?

Om man vill bo över på Marstrand finns lite olika alternativ, kom ihåg att Marstrand är populärt på sommaren så boka i tid! På kartan ovan finns alla hotell och vandrarhem markerade med en rosa symbol. Festlokalen ingår i Marstrands Havshotell och vi har därmed kunnat ordna rabbaterade rum på Marstrands havshotell under hela helgen. Det är det lite lyxigare alternativet, men då ingår frukost och spa och man bor mer eller mindre granne med brudparet :) Se mer info nedan om hur ni bokar Marstrands Havshotell.  Vill man testa något av de andra boendena så är det lättast att boka direkt genom att kontakta dem. 

Boka Havshotellet: 

Hotellet ligger på fastlandet precis vid Marstrands Färjeläge. Det finns möjlighet för er som gäster till bröllopet att boka rum hela helgen till rabatterat pris, 1700 SEK /dubbelrum inkl frukostbuffe  och spa. Utöver de rabatterade rummen har hotellet en rad andra rum för er som vill bo fler eller färre i ett rum.

För att boka gå in på följande länk  https://www.marstrands.se/  och gör följande;

·       Längts upp till höger ser du en film som heter Boka.-Välj den. 

·       Välj Boka rum/paket

·       Tryck sedan på knappen boka rum 

·       Fyll i rabattkodsfältet med 'Patricia&Johan'

·       Välj sedan datum beroende på önskad ankomst.

·       Du skall nu få upp priset och valmöjligheten på höger sida. 

·       Och väljer då antal rum du vill boka samt fortsätt. 

·       Därefter får du fylla i kontaktuppgifter och sedan betalningsalternativ.

Får du problem ring Patricia eller Johan

Bokningskoden är giltig ca 4 veckor från det att inbjudan gått iväg så passa på att boka snabbt så du får bästa pris! Bra att veta är att hotellet har en egen gästparkering vid Färjeläget för er som kommer med bil.

 

Meddela oss om ni saknar någon praktisk information så fyller vi på eftersom!